KBWB beklemtoont prioriteit veiligheid wielrenners

KBWB beklemtoont prioriteit veiligheid wielrenners

Naar aanleiding van de recente ongevallen legt de KBWB er nogmaals de klemtoon op dat de veiligheid van de renners tijdens wielerwedstrijden de hoogste prioriteit heeft. In die optiek worden momenteel acties op diverse fronten ondernomen.

De diverse fronten:

- De valpartij van vorige zaterdag tijdens de Baloise Belgium Tour wordt onderzocht door de KBWB. De motorrijders die betrokken waren bij het incident werden hiervoor opgeroepen.

- Een delegatie van de wielerbond met een vertegenwoordiging van de ploegen, renners en organisatoren zat vandaag rond de tafel met federaal minister van Werk Kris Peeters. In een constructief gesprek werd bekeken hoe het in de karavaan van een wielerwedstrijd veiliger kan. Lees hier


- Tom Van Damme, de voorzitter van de KBWB, verblijft deze week in het hoofdkwartier van de UCI in het Zwitserse Aigle. Als voorzitter van de Wegcommissie van de Internationale Wielerbond werkt ook hij actief mee aan de verbetering van de omstandigheden waarin de renners hun sport beoefenen.

- Aansluitend op de beslissingen van de UCI heeft de KBWB volgende week woensdag een bijeenkomst met de politie, renners, ploegleiders en organisatoren van wedstrijden op professioneel niveau gepland. Onderwerp van het onderhoud is het bevorderen van een veiliger koersverloop waarbij de te nemen maatregelen tijdens de internationale profwedstrijden moeten aansluiten bij de reglementen van de UCI, de enige bevoegde internationale instantie. Na deze bijeenkomst zal er teruggekoppeld worden naar het kabinet van minister Peeters, zodat een actieplan kan opgesteld worden.



- In het kader van het bevorderen van de veiligheid in de jeugdwedstrijden van de nationale kalender werden tijdens het interfederaal overleg dat eind maart plaatsvond een aantal reglementswijzigingen geformuleerd. Die worden ter goedkeuring voorgelegd op de volgende vergadering van de Raad van Bestuur van de KBWB, die op 14 juni plaatsvindt.

- De KBWB stelde ook Philippe Mariën, UCI-commissaris en coördinator van de commissie veiligheid bij de Belgische Wielrijdersbond, aan om de algemene coördinatie rond deze problematiek te leiden.





Zoeken

Kalender

maart 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031