Van Avermaet en Sagan in de Eneco Tour

Van Avermaet en Sagan in de Eneco Tour

De Eneco Tour, die dit jaar uitzonderlijk in de 3de week van september staat geprogrammeerd, kan alvast twee kleppers van formaat aankondigen. Zowel olympisch kampioen Greg Van Avermaet als wereldkampioen Peter Sagan hebben hun deelname aan de Eneco Tour bevestigd.

Voor Greg Van Avermaet wordt het zijn eerste koers in de Lage landen als olympisch kampioen. Ongetwijfeld niet alleen voor hem, maar ook voor de fans een uniek gegeven. Greg won in de Eneco Tour van 2014 de rit op de Muur van Geraardsbergen, waar dit jaar opnieuw de slotetappe zal arriveren. Hij pakte vorige maand etappewinst in de Ronde van Frankrijk en reed er drie dagen in het geel rond. Begin dit jaar schreef hij de Omloop het Nieuwsblad op zijn naam en won hij Tirreno-Adriatico, met een seconde voorsprong op... Peter Sagan.

De Slovaak is ongetwijfeld de meest succesvolle regerende wereldkampioen van de laatste jaren. Zo won hij dit jaar topklassiekers als de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem, maar was hij ook sterk in etappekoersen als de Ronde van Frankrijk (3 etappezeges & groene trui), Ronde van Zwitserland (2 etappes) en de Ronde van California (2 etappes en puntenklassement). "Sagan ziet de Eneco Tour als ideale voorbereiding op het WK in Qatar, waar hij zijn titel hoopt te verlengen.", aldus de organisatie.

Ook Tom Boonen en Sep Vanmarcke staan op de deelnemerslijst van de Eneco Tour, die start op 19 september in het Friese Bolsward en eindigt op zondag 25 september in Geraardsbergen. De nodige ingrediƫnten zijn alvast aanwezig voor een boeiende strijd.


Alle info Eneco Tour





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930