Nieuw: De Greg Van Avermaet Classic

Nieuw: De Greg Van Avermaet Classic

Het voorbije weekend tekende vijfvoudig Flandrien Greg Van Avermaet present op de Flandriencross, waar hij peter en erevoorzitter van is. Op zaterdag 13 mei 2017 neemt de Olympische kampioen zijn sportiefste fans graag mee voor een tocht op zijn favoriete trainingsparcours, in de Vlaamse Ardennen.

Dat Greg Van Avermaet er een uitzonderlijk jaar op heeft zitten, is een open deur intrappen. Een resem sprekende zeges, schitterende ereplaatsen, het geel in de Tour en uiteraard olympisch goud in Rio. Successen waarvoor de basis in de Vlaamse Ardennen gelegd is. Vanuit zijn woonplaats is Van Avermaet snel in de heuvelzone, alleen of met zijn trainingsmakkers van de Parelvissers, met o.a. Preben Van Hecke, de broers Oliver en Lawrence Naesen en Gijs Van Hoecke. Het Donkmeer in Berlare is hun uitvalsbasis en dient voor deze eerste Greg Van Avermaet Classic ook als start- en aankomstplaats.

"De Donk wordt sinds jaar en dag in onze gemeente en daarbuiten geassocieerd met sport", zegt burgemeester Katja Gabriëls van Berlare. "Jaarlijks gaan hier verschillende sportactiviteiten door. Dat nu ook de Ronde van Vlaanderen hier binnenkort drie jaar lang zal passeren en het feit dat Greg hier aan ons Donkmeer gewoond heeft, maakt het de uitgelezen plek om deze tourtocht van start te laten gaan."

De Olympische kampioen nodigt op zaterdag 13 mei alle sportieve fietsers uit om samen met hem zijn vaste trainingsrondje in de Vlaamse Ardennen te rijden. Je kan kiezen uit 65, 110 of de volle 150 km met beklimmingen van o.a. de Muur van Geraardsbergen, La Houppe en - Gregs absolute favoriete helling - de Berendries.

"Het parcours doet inderdaad de streek aan waar ik het liefst train als ik thuis ben. Meestal spreek ik dan af met de Parelvissers en trekken we erop uit voor een trainingsrit van 4 tot 6 uur. De Muur van Geraardsbergen staat heel vaak op het programma, maar het is toch vooral op de Berendries waar we elkaar graag eens testen en pijn doen", lacht Greg Van Avermaet. "Ik denk dat dit een toertocht is die iedereen zal appreciëren. Daarenboven is het een mooie promotie voor het Donkmeer in Berlare. De après-bike zal zeker zo plezant zijn als de fietstocht zelf", aldus Greg.

Noteer het nu al zeker in je agenda, inschrijven kan vanaf 15 december via www.gregvanavermaetclassic.be


Foto©Sportgazet.be / Tekst: Golazo

Vind verslagen, reacties, ... van de Flandriencross via www.veldritkrant.be





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930