Philippe Gilbert wil starten in de Ronde van Luxemburg

Philippe Gilbert wil starten in de Ronde van Luxemburg

Philippe Gilbert stapte uit competitie in een periode waar hij normaal gezien op zijn best is, de Waalse klassiekers. De BMC'er wil nu zijn herintrede in het peloton maken in de Ronde van Luxemburg begin juni.

Het voorjaar van Philippe Gilbert verliep, zacht uitgedrukt, niet opperbest. Een blessure aan zijn vinger, opgelopen tijdens een ruzie op training, zorgde er bovendien voor dat de BMC'er moest passen in de Waalse klassiekers en zijn deelname aan de Giro in het water viel.

Op de website van het team wordt de medische toestand van Gilbert door teamarts Testa wat toegelicht: "Philippe herstelt van meerdere breukjes aan de middelvinger van de linker hand, opgelopen op training in april. Hij herstelt goed maar het zal nog even tijd vragen om terug de kracht en conditie op peil te krijgen. We verwachten dat hij eind mei terug fit voor competitie zal zijn."

Philippe Gilbert geeft zelf nog mee dat hij een paar keer per week bij de fysiotherapeut langsgaat en minder en minder spierpijn heeft en in de juiste houding kan fietsen. "Ik word elke week beter en kijk er naar uit om terug te koersen in de Ronde van Luxemburg".

Enkele dagen terug nog op training op de Col de la Lombarde




Foto©Sportgazet.be





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930