Lotto Soudal start in Gullegem Koerse en de Ronde van Luxemburg

Lotto Soudal start in Gullegem Koerse en de Ronde van Luxemburg

Vandaag start Team Lotto Soudal in Gullegem Koerse en morgen in de Ronde van Luxemburg. "Niet zozeer voor een resultaat op zich. Maar als ploeg, met elkaar, voor elkaar en voor Stig", zegt manager Marc Sergeant.

Het wielerpeloton treurt dezer dagen en hoopt vooral. Hoop dat er eindelijk juiste beslissingen worden genomen wat betreft de veiligheid bij wielerwedstrijden. Maar vooral hoop dat het goed komt met Stig Broeckx. Het spreekt voor zich dat het vooral moeilijk is voor de familie van de onfortuinlijke renner van Lotto Soudal. Maar ook voor het team ligt het bijzonder emotioneel. De zin om te koersen is er niet zoals anders. Nota bene het positivisme dat Stig altijd heeft uitgestraald, verbindt nu des te meer de gelederen.

Manager Marc Sergeant: “De afgelopen dagen zijn voor ons allen een rollercoaster van emoties geweest. Het gevoel van machteloosheid is heel moeilijk om mee om te gaan. Ik heb ondervonden dat thuis zijn geen helende werking heeft om met de onzekerheid en onrust die in elk van ons leeft om te gaan. Na overleg, onder meer met teampsycholoog Nathan Kahan en een traumapsycholoog hebben we beslist om de komende dagen van start te gaan. Niet zozeer voor een resultaat op zich. Maar als ploeg, met elkaar, voor elkaar en voor Stig. Elkaar steunen en kracht geven, veerkracht tonen en vechten kunnen we het best door samen te komen en samen te praten, met renners en medewerkers. Hoop verbindt ons momenteel. Of zoals de vriendin van Stig het verwoordde: “Ondanks alles blijf ik in de meest positieve zin denken, dat heeft hij mij echt wel geleerd na al die jaren samen.”


Foto©Lotto Soudal





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930