Sean De Bie is de nieuwe leider in de Ster ZLM Toer

Sean De Bie is de nieuwe leider in de Ster ZLM Toer

De etappe Buchten-Buchten in de Ster ZLM Toer werd gisteren gewonnen in een pelotonspurt door Dylan Groenewegen. Sean De Bie is de nieuwe leider in het algemeen klassement.

Het regende gisteren tijdens de etappe Buchten-Buchten in de Ster ZLM Toer bij wijlen oude wijven. Dat zette de renners er wellicht toe aan om er een mooie wedstrijd van te maken. Onze landgenoot Wout van Aert toonde zijn zin om te koersen en trok er op iets meer dan 50 km van de aankomst van onder. De wereldkampioen veldrijden sprokkelde samen met zijn metgezellen Sjoerd van Ginneken en Peter Lenderink tot 2'30". Een voorsprong die snel zou slinken wanneer LottoNl-Jumbo en Etixx Quick Step zich op de kop van het achtervolgend peloton zouden zetten. De vluchters konden het toch houden tot op ongeveer 10 km van de finish. Het leverde van Aert zowaar de prijs van strijdlustigste renner op. In de plaatselijke ronde in Buchten vonden de jongens van zowel het Belgische als het Nederlandse Lottoteam het hun moment gekomen om een treintje op gang te brengen. Met een spurtzege voor de renner van LottoNL-Jumbo Dylan Groenewegen tot gevolg en een derde plaats voor Lotto-Soudal met Sean De Bie, die meteen ook de gele leiderstrui mocht aantrekken.





Koninginnenrit

Vandaag staat naar alle traditie in de Ster ZLM Toer de koninginnenrit op het programma. De 4de etappe gaat van start in Verviers en eindigt op de stuwdam van La Gileppe. Onderweg krijgen de renners onder meer La Redoute en de Rossier te verwerken. Een lastige klim kort bij de aankomst moet drie keer worden beklommen. De Belgen, waaronder Wout van Aert, zullen zich ongetwijfeld eens willen testen in functie van het aankomend Belgisch Kampioenschap.





Foto Sean De Bie met Tim Wellens©Lotto Soudal

Samenvatting etappe Buchten-Buchten





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930