Quick-Step Floors zegeviert in Ronde van Vlaanderen met Philippe Gilbert

Quick-Step Floors zegeviert in Ronde van Vlaanderen met Philippe Gilbert

Philippe Gilbert heeft de 101ste editie van de Ronde van Vlaanderen op een indrukwekkende manier op zijn naam geschreven. Met nog meer dan 50 km te gaan, versnelde de Belgische kampioen op de Oude Kwaremont en soleerde naar Oudenaarde.

Quick-Step Floors toonde zich gisteren de sterkste ploeg in de breedte. Richting de Muur van Geraardsbergen, met nog een kleine 100 km te gaan, posteerden Boonen, Gilbert en Trentin zich vooraan het peloton en trokken mee door op de muur. Er vormde zich een sterke groep van 14 met oa ook Vanmarcke, Kristoff, Stuyven, Rowe, Chavanel, Démare, ... Twee van de topfavorieten, Sagan en Van Avermaet, waren niet mee en hun team zou dus moeten achtervolgen. Een gretige Boonen, met Gilbert en Trentin in zijn spoor, smeet zich richting de Oude Kwaremont. Op de kasseien nam Gilbert over, versnelde en stelde vast dat niemand kon volgen. Met nog meer dan 50 km wedstrijd soleerde de Waal in de Belgische kampioenentrui richting de zege in de Ronde van Vlaanderen. Achteraan leverden de ploegmaten uitstekend afstopwerk. Tom Boonen stond bij aanvang van de Taaienberg noodgedwongen even aan de kant met kettingproblemen. Maar de enige renners die misschien nog de kloof op Gilbert zouden kunnen dichten, kwamen bij de laatste passage op de Oude Kwaremont ten val. Sagan haperde aan een overhangende jas op de nadars en nam Van Avermaet en Naesen mee in zijn tuimelperte. De Olympische kampioen kon snel terug de fiets op en vond kort erna in een sterke Dylan Van Baarle een bondgenoot. Even later sloot Niki Terpstra, die uiteraard niet zou meerijden, nog aan bij het achtervolgend duo dat de eenzame vluchter niet meer zou terugnemen. Van Avermaet won de spurt voor de tweede plaats en Niki Terpstra mocht als tweede Quick-Stepper mee het podium op. Gilbert was na afloop vol lof over zijn ploegmaten en uitte nadrukkelijk zijn dankbaarheid richting het team.

Bonussen

Philippe Gilbert ondertekende enkele maanden terug zijn contract bij Quick-Step Floors. Ploegmanager Patrick Lefevere bood de Belgische kampioen weliswaar een lager maandloon aan dan bij zijn vorig team BMC maar met een bonussysteem. Een motivator? Met ritwinst en de eindzege in de Driedaagse van de Panne en nu de Ronde van Vlaanderen heeft Gilbert op een week tijd al mooi wat bonussen verzilverd. "Die ga ik met de glimlach overschrijven", zei een glunderende West-Vlaming.

Foto's© Quick-Step Floors Cycling Team / Tim de Waele





Zoeken

Kalender

april 2024<< >>
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930